Зохистой, зөв хооллож, эрүүл амьдрах : 2-10 насны хүүхдийн хооллолт /
613
О-634
Оюунбилэг, М.
Зохистой, зөв хооллож, эрүүл амьдрах : 2-10 насны хүүхдийн хооллолт / Зохиогч: Мишигдоржийн Оюунбилэг ; Хянан тохиолдуулсан: Н. Удвал. - 2 дахь хэвлэл .- Улаанбаатар: Сэлэнгэпресс ХХК, 2023, , copyright © зохиогчийн эрхий тэмдэг, .- 272 хуудастай :, Зурагтай, хүснэгтэй ; 22 см. -ISBN 9789919979980
- Эцэг эхчүүдэд зориулав
Ном зүй (хуудас 262-264)
Хоол боловсруулалт, хүнс хоол өсөлт хөгжил -- Сургуулийн өмнөх ба сургуулийн бага ангийн хүүхдийн хооллолтын онцлог -- 2-10 насны хүүхдийг зохистой, эрүүл, зөв хооллох -- Хүүхэд бие даан хооллоход туслах нь -- 2-10 насны хүүхдэд хоолны талаар мэдлэг, албан боловсрол олгох -- Цэцэрлэг, сургуулийн хоолны үйлчилгээний талаар эцэг эх юуг мэдвэл зохих вэ? -- Хүүхдэд тохиолддог хүнс хоолноос хамаарах эмгэг өвчнүүд -- Хүнс хоолоор дамжих өвчнүүд, хүнс хоолны эрүүл ахуй -- Хүүхдийг хөдөлгөөний идэвхтэй болгох, дасгал, чийрэгжүүлэлт --
Сургуулийн өмнөх нас /2-5/ болон сургуулийн насны /5-10/ насны хүүхдийн хооллолтын онцлог болон хоол боловсруулалтын онцлогийг тус тус тайлбарлаж, хүүхдийн нас, өсөлт, хөгжилд тохирсон хоол хүнсийг хэрхэн бэлтгэх, ямар төрлийн хоол хүнсийг хязгаарлах тухай, мөн хоол хүнснээс хамаарах болон хоол хүнсээр дамжих өвчлөлүүдийн мэдээллийг дэлгэрэнгүй оруулж өгсөн. Мөн 2-оос дээш насны хүүхэд өөрөө бие даан хооллох эрмэлзэлтэй байдаг бөгөөд энэ үед хүүхдийн хоолыг бэлтгэх, хооллоход эцэг эх төдийгүй багш, эмч, тогооч нар хэрхэн анхаарах тухай БНСУ, АНУ, Япон зэрэг орнуудын туршлагын мэдээлэлд харьцуулж, хүүхдийг эрүүл хоолны дадалтай болоход туслах зөвлөгөө зэргийг тусгасан байна.
Монгол (Кирилл)
613 / О-634
О-634
Оюунбилэг, М.
Зохистой, зөв хооллож, эрүүл амьдрах : 2-10 насны хүүхдийн хооллолт / Зохиогч: Мишигдоржийн Оюунбилэг ; Хянан тохиолдуулсан: Н. Удвал. - 2 дахь хэвлэл .- Улаанбаатар: Сэлэнгэпресс ХХК, 2023, , copyright © зохиогчийн эрхий тэмдэг, .- 272 хуудастай :, Зурагтай, хүснэгтэй ; 22 см. -ISBN 9789919979980
- Эцэг эхчүүдэд зориулав
Ном зүй (хуудас 262-264)
Хоол боловсруулалт, хүнс хоол өсөлт хөгжил -- Сургуулийн өмнөх ба сургуулийн бага ангийн хүүхдийн хооллолтын онцлог -- 2-10 насны хүүхдийг зохистой, эрүүл, зөв хооллох -- Хүүхэд бие даан хооллоход туслах нь -- 2-10 насны хүүхдэд хоолны талаар мэдлэг, албан боловсрол олгох -- Цэцэрлэг, сургуулийн хоолны үйлчилгээний талаар эцэг эх юуг мэдвэл зохих вэ? -- Хүүхдэд тохиолддог хүнс хоолноос хамаарах эмгэг өвчнүүд -- Хүнс хоолоор дамжих өвчнүүд, хүнс хоолны эрүүл ахуй -- Хүүхдийг хөдөлгөөний идэвхтэй болгох, дасгал, чийрэгжүүлэлт --
Сургуулийн өмнөх нас /2-5/ болон сургуулийн насны /5-10/ насны хүүхдийн хооллолтын онцлог болон хоол боловсруулалтын онцлогийг тус тус тайлбарлаж, хүүхдийн нас, өсөлт, хөгжилд тохирсон хоол хүнсийг хэрхэн бэлтгэх, ямар төрлийн хоол хүнсийг хязгаарлах тухай, мөн хоол хүнснээс хамаарах болон хоол хүнсээр дамжих өвчлөлүүдийн мэдээллийг дэлгэрэнгүй оруулж өгсөн. Мөн 2-оос дээш насны хүүхэд өөрөө бие даан хооллох эрмэлзэлтэй байдаг бөгөөд энэ үед хүүхдийн хоолыг бэлтгэх, хооллоход эцэг эх төдийгүй багш, эмч, тогооч нар хэрхэн анхаарах тухай БНСУ, АНУ, Япон зэрэг орнуудын туршлагын мэдээлэлд харьцуулж, хүүхдийг эрүүл хоолны дадалтай болоход туслах зөвлөгөө зэргийг тусгасан байна.
Монгол (Кирилл)
613 / О-634