000 | 03065nam a22003857a 4500 | ||
---|---|---|---|
003 | MN-UlMNUE | ||
005 | 20220623133711.0 | ||
008 | 180827b mp ||||| |||| 00| 0 mon d | ||
035 | _a21193 | ||
037 | _bХудалдаж авсан | ||
040 | _cМУБИС | ||
041 | _aMON | ||
082 |
_221 _a305.8'517 _bЭ796 |
||
110 | _aШУА Түүхийн хүрээлэн | ||
245 | 0 |
_aЭрт, дундад үеийн монголчуудын аж ахуй, соёл : _cРед д-р, проф Г. Цэрэнханд, д-р, проф Д. Баяр, д-р, проф З. Баасанжав |
|
250 | _a0 | ||
260 | _c2006 | ||
264 |
_aУлаанбаатар _b[Хэвлэлийн газар тодорхойгүй] _c2006 |
||
300 |
_a152 хуудастай _c25 см |
||
336 |
_2rdacontent _atext _btxt |
||
337 |
_2rdamedia _aunmediated _bn |
||
338 |
_2rdacarrier _avolume _bnc |
||
505 | 0 | _tУГСАА ТҮҮХИЙН ТОЙМ -- Монгол нутаг дахьиэртний овог аймгууд -- Монгол хэлтний угсаа нийтлэг -- АЖ АХУЙ -- Өвөг аж ахуй -- ЭД ӨЛГИЙН СОЁЛ -- Орон сууц -- Хувцас гоёл чимэглэл -- Гэр зуурын үйлдвэрлэл -- Хоол хүнс -- ОЮУНЫ СОЁЛ -- Мэдлэг ухааны уламжлал -- Дуу хөгжим, тоглоом наадам -- Шүтлэг бишрэл -- Оршуулга | |
520 | _aМонгол угсаатны "ястан" бүлгүүдийн угсаа-түүх, соёлын асуудлыг "Монголын угсаатны зүй" гурван ботиор нэгтгэж гаргасны үргэлжлэл болох энэ хамтын бүтээлд МЭӨ III зуунд үүссэн МАА-н үйлдвэрлэлийн арга, цагаан идээ болон эсгий хийх, малын арьс шир, үс хялгасыг боловсрууан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэхүй, МАА-гаа хөтлөн явуулахуй, байгальтай оршин зохицохуй, нутаг бэлчээр сонгохуй, нүүдэллэн аж төрөхүй, дундад үеийн монголчуудын бүтээсэн эд өлөг, оюуны соёл, түүхэн онцлог, Төв Азийн нүүдэлчин аймгууд, Хятад, Дундад азийн суурьшмал соёлын нөлөө, шашин шүтлэгийг тодруулжээ | ||
653 | 4 | _aМонгол нутаг дахь эртний овог аймгууд | |
653 | 4 | _aБэлчээрийн мал аж ахуй | |
653 | 4 | _aНүүдлийн мал аж ахуй | |
700 |
_aЦэрэнханд, Г. _eРедактор |
||
700 |
_aӨлзийбаяр, С. _eРедактор |
||
700 |
_aБаатархүү, Б. _eРедактор |
||
700 |
_aБадма-Оюу _eРедактор |
||
700 |
_aОтгонбаатар, Б. _eРедактор |
||
700 |
_aЭрдэнэбаатар, Д. _eРедактор |
||
942 |
_2ddc _cBK |
||
999 |
_c69904 _d69904 |