Zokhistoĭ, zȯv khoollozh, ėru̇u̇l amʹdrakh : 2-10 nasny khu̇u̇khdiĭn khoollolt /

Зохистой, зөв хооллож, эрүүл амьдрах : 2-10 насны хүүхдийн хооллолт / Зохиогч: Мишигдоржийн Оюунбилэг ; Хянан тохиолдуулсан: Н. Удвал.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Mongolian Publication details: Ulaanbaatar Sėlėngėpress KhKhK 2023 Publisher: Улаанбаатар Сэлэнгэпресс ХХК 2023copyright © зохиогчийн эрхий тэмдэгEdition: 2 дахь хэвлэлDescription: 272 хуудастай : Зурагтай, хүснэгтэй ; 22 смContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789919979980
DDC classification:
  • 21 613 О-634
Contents:
Хоол боловсруулалт, хүнс хоол өсөлт хөгжил -- Сургуулийн өмнөх ба сургуулийн бага ангийн хүүхдийн хооллолтын онцлог -- 2-10 насны хүүхдийг зохистой, эрүүл, зөв хооллох -- Хүүхэд бие даан хооллоход туслах нь -- 2-10 насны хүүхдэд хоолны талаар мэдлэг, албан боловсрол олгох -- Цэцэрлэг, сургуулийн хоолны үйлчилгээний талаар эцэг эх юуг мэдвэл зохих вэ? -- Хүүхдэд тохиолддог хүнс хоолноос хамаарах эмгэг өвчнүүд -- Хүнс хоолоор дамжих өвчнүүд, хүнс хоолны эрүүл ахуй -- Хүүхдийг хөдөлгөөний идэвхтэй болгох, дасгал, чийрэгжүүлэлт --
Summary: Сургуулийн өмнөх нас /2-5/ болон сургуулийн насны /5-10/ насны хүүхдийн хооллолтын онцлог болон хоол боловсруулалтын онцлогийг тус тус тайлбарлаж, хүүхдийн нас, өсөлт, хөгжилд тохирсон хоол хүнсийг хэрхэн бэлтгэх, ямар төрлийн хоол хүнсийг хязгаарлах тухай, мөн хоол хүнснээс хамаарах болон хоол хүнсээр дамжих өвчлөлүүдийн мэдээллийг дэлгэрэнгүй оруулж өгсөн. Мөн 2-оос дээш насны хүүхэд өөрөө бие даан хооллох эрмэлзэлтэй байдаг бөгөөд энэ үед хүүхдийн хоолыг бэлтгэх, хооллоход эцэг эх төдийгүй багш, эмч, тогооч нар хэрхэн анхаарах тухай БНСУ, АНУ, Япон зэрэг орнуудын туршлагын мэдээлэлд харьцуулж, хүүхдийг эрүүл хоолны дадалтай болоход туслах зөвлөгөө зэргийг тусгасан байна.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Ном, сурах бичиг МУБИС СӨБС-ийн номын сан Үндсэн фонд /СӨБС 613 О-634 (Browse shelf(Opens below)) Available SAM34746
Ном, сурах бичиг МУБИС СӨБС-ийн номын сан Үндсэн фонд /СӨБС 613 О-634 (Browse shelf(Opens below)) Available SAM34554
Total holds: 0

Эцэг эхчүүдэд зориулав

Ном зүй (хуудас 262-264)

Хоол боловсруулалт, хүнс хоол өсөлт хөгжил -- Сургуулийн өмнөх ба сургуулийн бага ангийн хүүхдийн хооллолтын онцлог -- 2-10 насны хүүхдийг зохистой, эрүүл, зөв хооллох -- Хүүхэд бие даан хооллоход туслах нь -- 2-10 насны хүүхдэд хоолны талаар мэдлэг, албан боловсрол олгох -- Цэцэрлэг, сургуулийн хоолны үйлчилгээний талаар эцэг эх юуг мэдвэл зохих вэ? -- Хүүхдэд тохиолддог хүнс хоолноос хамаарах эмгэг өвчнүүд -- Хүнс хоолоор дамжих өвчнүүд, хүнс хоолны эрүүл ахуй -- Хүүхдийг хөдөлгөөний идэвхтэй болгох, дасгал, чийрэгжүүлэлт --

Сургуулийн өмнөх нас /2-5/ болон сургуулийн насны /5-10/ насны хүүхдийн хооллолтын онцлог болон хоол боловсруулалтын онцлогийг тус тус тайлбарлаж, хүүхдийн нас, өсөлт, хөгжилд тохирсон хоол хүнсийг хэрхэн бэлтгэх, ямар төрлийн хоол хүнсийг хязгаарлах тухай, мөн хоол хүнснээс хамаарах болон хоол хүнсээр дамжих өвчлөлүүдийн мэдээллийг дэлгэрэнгүй оруулж өгсөн. Мөн 2-оос дээш насны хүүхэд өөрөө бие даан хооллох эрмэлзэлтэй байдаг бөгөөд энэ үед хүүхдийн хоолыг бэлтгэх, хооллоход эцэг эх төдийгүй багш, эмч, тогооч нар хэрхэн анхаарах тухай БНСУ, АНУ, Япон зэрэг орнуудын туршлагын мэдээлэлд харьцуулж, хүүхдийг эрүүл хоолны дадалтай болоход туслах зөвлөгөө зэргийг тусгасан байна.

Монгол (Кирилл)

There are no comments on this title.

to post a comment.
© МУБИС-ийн номын сан | СБД, VIII хороо, Бага тойруу-14, Улаанбаатар хот, Мэйл хаяг: library@msue.edu.mn
Нүүр хуудас | Журам | Номын сангийн сайт | Фэйсбүүк хуудас Утас: 976-77775115-1077